Από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση»

Η Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» ταξιδεύει στο Αγρίνιο και παρουσιάζει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την παράσταση «Ο Καρυοθραύστης».

Λίγα λόγια για το έργο

Είναι ένα έργο ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις… κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν… Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας!

…Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας… Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα… τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα…

Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ… – το έργο είναι διαδραστικό, τα παιδιά συμμετέχουν όλα μαζί αλλά και κατά ομάδες!

Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών… και τα ποντικάκια του!

Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα… Που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης – πρίγκιπας;

Έργο του Χόφμαν, το οποίο έκανε λιμπρέτο ο Αλέξανδρος Δουμάς και πλαισίωσε μουσικά ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών σε όλες τις πόλεις του κόσμου…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος