Πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 21:00, στο αίθριο Βιβλιοθήκης Παπαστράτου.

Για την καλοκαιρινή παραγωγή της θεατρικής περιόδου 2019, επέλεξε να παρουσιάσει μια θεατρική διασκευή από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού μας, Χρήστου Καπράλου με τίτλο: «Χρήστος Καπράλος: Τα πρώτα βήματα».

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι μια αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του και ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.

διασκευή για το θέατρο: Νίκος Καραγέωργος / Κώστας Γάκης
σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος
σκηνικό: Βασίλης Σελιμάς
κοστούμια: Αλεξάνδρα Καψάλα
φωτισμοί: Γιάννης Τσαμπός
βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Ζαρκάδα
φωτογραφίες: Λένα Αρκουμάνη
στον ρόλο του Χρήστου Καπράλου ο Κώστας Γάκης
στο ρόλο της Μάνας – Μνήμης η Κάτια Ζαρκάδα

Λίγα λόγια για τον γλύπτη:

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Παναιτώλιο Αγρινίου και πέθανε στην Αθήνα το 1993. Είναι της γενιάς του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιάννη Μόραλη, του Νίκου Νικολάου, του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ συνδέθηκε στενά με τον Σικελιανό και τον Μπουζιάνη. Η μνημειώδης Ζωφόρος του, μήκους σαράντα μέτρων που ονομάστηκε «Μνημείο της Μάχης της Πίνδου» και φιλοτεχνήθηκε στην Αίγινα από το 1952 έως το 1956, αγοράστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Παραστάσεις:

21,22,23 Αυγούστου: Αγρίνιο [Αίθριο Βιβλιοθήκης Παπαστράτου], ώρα 9.00 μ.μ.
24 Αυγούστου: Αμαλιάδα [Θέατρο Ήλιδα], ώρα 9.15 μ.μ.
25 Αυγούστου: Παναιτώλιο [Αμπάρια], ώρα 9.00 μ.μ.
5 Σεπτεμβρίου: Φεστιβάλ Βόλου [Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος], ώρα 9.15 μ.μ
7,8,9 Σεπτεμβρίου: Αθήνα [Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών], ώρα 9.00 μ.μ.
13,14 Σεπτεμβρίου: Πάτρα [Θέατρο Επίκεντρο+], ώρα 9.15 μ.μ.
21 Σεπτεμβρίου: Αίγινα [Λαογραφικό Μουσείο], ώρα 8.00 μ.μ.

Για τις παραστάσεις στο Αγρίνιο (70 θεατές) και στα Αμπάρια του Παναιτωλίου (200 θεατές), λόγω περιορισμένης χωρητικότητας ανά παράσταση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού είναι απαραίτητο να προηγηθεί η τηλεφωνική κράτηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τις εργάσιμες μέρες στο τηλέφωνο 26410 21158 (9:00-13:00). Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος ελεύθερη.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος