Καλοκαίρι 2019 στο αίθριο της βιβλιοθήκης Παπαστράτου – Πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου – Που αλλού θα δοθούν παραστάσεις και πότε

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, το καλοκαίρι του 2019, παρουσιάζει μια θεατρική διασκευή από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού Χρήστου Καπράλου με τίτλο: «Χρήστος Καπράλος: Τα πρώτα βήματα».

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μία αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του. Ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.

Συντελεστές:

διασκευή για το θέατρο: Νίκος Καραγέωργος / Κώστας Γάκης
σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος
σκηνικό: Βασίλης Σελιμάς
κοστούμια: Αλεξάνδρα Καψαλά
φωτισμοί: Γιάννης Τσαμπός
βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Ζαρκάδα
φωτογραφίες: Λένα Αρκουμάνη
στον ρόλο του Χρήστου Καπράλου ο Κώστας Γάκης
στον ρόλο της Μάνας η Κάτια Ζαρκάδα

Λίγα λόγια για τον γλύπτη:

Ο Χρήστος Καπράλος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες γλύπτες του 20ου αιώνα, γεννήθηκε το 1909 στο χωριό Παναιτώλιο Αγρινίου και πέθανε στην Αθήνα το 1993. Είναι της γενιάς του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιάννη Μόραλη, του Νίκου Νικολάου, του Οδυσσέα Ελύτη, ενώ συνδέθηκε στενά με τον Σικελιανό και τον Μπουζιάνη. Η μνημειώδης Ζωφόρος του, μήκους σαράντα μέτρων που ονομάστηκε «Μνημείο της Μάχης της Πίνδου» και φιλοτεχνήθηκε στην Αίγινα από το 1952 έως το 1956, αγοράστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

21,22,23 Αυγούστου: Αγρίνιο [Αίθριο Βιβλιοθήκης Παπαστράτου], 21:00.
24 Αυγούστου: Αμαλιάδα [Οικία Τατάνη], 21:00.
25 Αυγούστου: Παναιτώλιο [Αμπάρια], 21:00.
5 Σεπτεμβρίου: Φεστιβάλ Βόλου [Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος], 21:15.
7,8,9 Σεπτεμβρίου: Αθήνα [Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών], 21:00.
13,14 Σεπτεμβρίου: Πάτρα [Θέατρο Επίκεντρο +], 21:15.

Για τις παραστάσεις στο ΑΓΡΙΝΙΟ και στα ΑΜΠΑΡΙΑ του Παναιτωλίου, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας ανά παράσταση (100 θεατές) και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού είναι απαραίτητο να προηγηθεί η τηλεφωνική κράτηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Κρατήσεις τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 26410 21158 (9:00-13:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος