Καλύτερο από κάθε άλλη φορά και με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley «AHEPA CUP 2017», την Κυριακή 16 Ιουλίου, παρά τις αντίξοες συνθήκες της ξαφνικής και πρωτοφανούς για την εποχή κακοκαιρίας στον τελικό. Η όμορφη διοργάνωση από τo τμήμα Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto1571» ήταν υπό την αιγίδα της ΓΓΑ με συνδιοργανωτές την AHEPA Ελλάδος, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας και τον αθλητικό σύλλογο “Ομόνοια” Ναυπάκτου. Μάλιστα το τουρνουά σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτητών Πελοποννήσου αποτέλεσε εκπαιδευτικό «εργαστήριο» για απόκτηση εμπειρίας σε αρχάριους διαιτητές beach Volley, που τέλειωσαν τη σχολή διαιτησίας μόλις τον περασμένο μήνα.

Διαιτητές των αγώνων: Μπακλέσης Κων/νος – Λιναρδάτος Ανδρέας – Αγγελόπουλος Παναγιώτης – Σιακαβέλλας Ευθύμιος.

Συνολικά συμμετείχαν 27 ομάδες (54 αθλητές) αποτελούμενες υποχρεωτικά από ένα αγόρι και ένα κορίτσι (μικτές). Την έκπληξη φέτος έκανε η διεθνής συμμετοχή ομάδας από τη Σουηδία, με τους Lykogianni-Vretblad να αποκλείονται στα προκριματικά παρά την αξιόλογη παρουσία τους. Το τουρνουά ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Ιουλίου με τη νοκ-αουτ προκριματική φάση, από όπου προέκυψαν τα ζευγάρια των αθλητών, που συμπλήρωσαν το τελικό ταμπλό των 16 καλύτερων ομάδων.

Το Σάββατο «έπεσαν» στην άμμο και οι πιο έμπειρες ομάδες, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα των παιχνιδιών. Ο καλός καιρός βοήθησε τους αθλητές να αποδώσουν σε υψηλά στάνταρ και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα σε όλα τα παιχνίδια του κυρίως ταμπλό. Χαρακτηριστικό μάλιστα του ανταγωνισμού ήταν ότι σχεδόν τα μισά παιχνίδια οδηγήθηκαν σε tie break.

Η τελική φάση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου, με την… απειλή της «Μέδουσας». Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με χορευτικά από τις «ThunderGirls» της Χριστίνας Καλτσά και πολύ μουσική από την ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου που φρόντιζε τον ήχο.

Στον τελικό οι Δουραμάνη- Δασκαλόπουλος Α. αντιστάθηκαν σθεναρά ειδικά στο πρώτο σετ, τελικά όμως οι Βομβύλα-Ντόντης μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση και επικράτησαν με 2-0 σετ, κατακτώντας την πρωτιά.

Αν και η προγραμματισμένη live-streaming μετάδοση λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να επιτευχθεί, μπορεί κανείς να δει σε μαγνητοσκόπηση το μεγάλο τελικό:

Η διοργάνωση έληξε υπό βροχή με τις απονομές που έκαναν: ο Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ιωάννης Σύψας και ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου και αντιδήμαρχος κ Αντώνης Φράγκος.

Η AHEPA ανανέωσε το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2018.

Το volleyteam του Π.Α.Σ. Ιωνικός ΄80 εύχονται καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα τουρνουά beach volley της Ναυπάκτου και πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια Μαρία Βομβύλα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος