«Τριτοκοσμικές καταστάσεις από την έλλειψη νερού» καταγγέλλουν Δημότες του Καινουργίου που διαμένουν στο οικισμό «Παλιοκάλυβα» μετά το νεκροταφείο της Χρυσοχεριάς. Όπως αναφέρουν στο kainourgiopress οι κάτοικοι «εδώ και περίπου ένα μήνα μετράνε το νερό με το σταγονόμετρο, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες και η μεγάλη κατανάλωση δεν επιτρέπουν στο νερό να φθάσει στην περιοχή».

Το πρόβλημα εστιάζεται στην αυτόνομη δεξαμενή από την οποία τροφοδοτούνται και όταν η στάθμη λόγω της υπερκατανάλωσης πέσει είναι αδύνατη η παροχή νερού από το δίκτυο. Πολλές φορές μάλιστα δεν έχουν νερό για σχεδόν ολόκληρη μέρα, ενώ για τις ανάγκες κατανάλωσης αγοράζουν νερό.

Σύμφωνα με καταγγέλουσα οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στον πρόεδρο του Καινουργίου, ο οποίος ενημέρωσε την ΔΕΥΑΑ για το πρόβλημα, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα, αλλά, όπως λένε, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση ως προς τις ενέργειες για την λύση του προβλήματος. Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα και η ίδια έχει απευθυνθεί πολλές φορές στην ΔΕΥΑΑ εισπράττοντας αδιαφορία.

Οι κάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και μάλιστα αναμένεται, όπως ισχυρίζεται, να διαβιβάσουν το πρόβλημα στην εισαγγελία του Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος