Η οικογένεια αποφάσισε τελικά να υιοθετήσει τον σκύλο

Μια ιστορία αγάπης, η οποία είχε αίσιο τέλος και αποδεικνύει ότι τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν τα ζώα.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε αναγνώστης – κάτοικος του Καινουργίου στο kainourgiopress.blogspot.com, πριν λίγες ημέρες μετέβησαν στην οικία του αστυνομικοί της Δ.Α Ακαρνανίας και του «έκοψαν» πρόστιμο 350 ευρώ για περιποίηση και φροντίδα αδέσποτου σκύλου στην οικία του μετά από επώνυμες καταγγελίες, χωρίς καμία άλλη εξήγηση ή διερεύνηση της καταγγελίας, μην δεχόμενοι να ακούσουν και την άποψη του «παραβάτη».

Μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Δήμου Αγρινίου, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι είτε θα έπρεπε να καλέσει τον Δήμο και να υποδείξει το ζώο, ώστε να το πάρουν για φιλοξενία στον χώρο που έχει οριοθετήσει ο Δήμος είτε να το υιοθετήσει με τις νόμιμες διαδικασίες.

Αρχικά η σκέψη ήταν να «δώσουν» το σκύλο στον Δήμο Αγρινίου, όμως η αλλαγή συμπεριφοράς και η μεγάλη στενοχώρια του ζώου που κατάλαβε τι επρόκειτο να συμβεί, τους άλλαξε γνώμη και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Έτσι προχώρησαν στην τοποθέτηση τσιπ, έγινε ο προβλεπόμενος εμβολιασμός κι εκδόθηκε βιβλιάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζώο έφαγε δύο φορές «φόλα» και γλύτωσε χάρη την άμεση κινητοποίηση αυτών που το φρόντιζαν.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος