Τι αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση οι Σχολικοί Τροχονόμοι

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Σωματείου στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη.

Στην απεργία, οι τροχονόμοι διεκδικούν αιτήματα, όπως:

  • Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες
  • Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του δήμου με νέες προσλήψεις
  • Μέτρα ατομικής προστασίας

«Καλούμε τις συναδέλφισσες να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο» αναφέρει το Σωματείο στο κάλεσμά του.

Το Ε.Κ.Α. απευθύνει κάλεσμα στην απεργία

Στο μεταξύ, και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε συντονισμένο αγώνα «ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που έχει τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Το Ε.Κ.Α. τονίζει επίσης τα εξής στην ανακοίνωσή του:

«Δίνουμε απάντηση στα ψέματα και την κοροϊδία της συγκυβέρνησης. Οργανώνουμε τον αγώνα μας. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586€ και 511€, κανένας κάτω από 751€.

Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στο κλίμα άπνοιας , στη σιγή νεκροταφείου που θέλει να δημιουργήσει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. υπονομεύοντας σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση και ότι η απεργία έχει ξεπεραστεί σα μορφή πάλης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζική αγωνιστική μαχητική απάντηση.

Το Ε.Κ. Αγρινίου παίρνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απόφαση της πλειοψηφίας του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας , για απεργία στις 14 Νοέμβρη , μεταθέτει την απεργία από τις 8 του Νοέμβρη για τις 14 Νοέμβρη συμβάλλοντας στον ενιαίο συντονισμό της εργατικής τάξης.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καμιά ανοχή, καμιά καθυστέρηση.

Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν μέσα από τα σωματεία τους στην υλοποίηση του προγράμματος για την επιτυχία της απεργίας και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό « παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος