Στην Β Εθνική θα αγωνίζεται και επίσημα του χρόνου ο ΑΟ Αγρινίου, αφού προβιβάστηκε… «από το παράθυρο», μετά από σχετική απόφαση της ΕΟΚ. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και στη συνέχεια της ΕΟΚ να διατηρήσει Ηρακλή και Φίλιππο Βέροιας στην Α2 κατηγορία είχε άμεσο αντίκτυπο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Πανερυθυαϊκός θα ανέβει από τη Β εθνική στην Α2 για να γίνουν 16 οι ομάδες της κατηγορίας και την κενή θέση στη Β εθνική συμπληρώνει ο ΑΟ Αγρινίου.

Ο ΑΟ Αγρινίου γίνετια έτσι η πρώτη μπασκετική ομάδα της πόλης που φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, πετυχαίνοντας έναν στόχο πολλών ετών για το Αγρίνιο. Η Διοργανώτρια είχε ενημερώσει από την Πέμπτη (23/7) τον πρόεδρο της ομάδας, Περικλή Γερμανό, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ το ίδιο βράδυ. Στο έκτακτο ΔΣ αποφασίστηκε η συμμετοχή της ομάδας στην Β Εθνική και σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου, επικυρώθηκε η συμμετοχή του ΑΟΑ στην Β Εθνική.

Παράλληλα, ο ΑΟΑ ανακοίνωσε και το νέο προπονητή της ομάδας, που θα την οδηγήσει στην ιστορική αυτή χρονιά της Β Εθνικής. Ο νέος προπονητής είναι ο Χρήστος Μυριούνης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος