Διακριβώθηκε ο ακριβής τρόπος δράσης της οργάνωσης

Στα χνάρια και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που κατείχε, μετέφερε, αποθήκευε και εμπορευόταν ποσότητες ναρκωτικών στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ήδη συλλάβει τον αρχηγό της από τον Μάρτιο, όποτε διεκόπη και η λειτουργία της.

Μάλιστα, μετά από τις σχετικές έρευνες και τις προανακρίσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, διακριβώθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Η οργάνωση αποτελούταν από τέσσερα μέλη (δυο Έλληνες και δυο αλλοδαπούς) και δραστηριοποιούταν στην κατοχή, στην μεταφορά, στην αποθήκευση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Αιτωλοακαρνανία. Είχε δομημένη και διαρκή δράση λειτουργώντας για τουλάχιστον πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, όπου και η δράση της διακόπηκε λόγω σύλληψης του αρχηγού της από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και προφυλάκισης του σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη φρασεολογία και τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους), ενώ κατά το χρόνο δράσης της, διακίνησε συνολικά περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.

Σε βάρος όλων των μελών της σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, της μεταφοράς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος