Θα στηριχτούν τέσσερις κοινωνικές Δομές της περιοχής

Την θεατρική παράσταση «Η Γραμμή» (=The line) του Ίσραελ Χόροβιτς έχει ετοιμάσει για φέτος η θεατρική ομάδα της Αστυνομίας «ΘΕΑΤΡόPolice» και θα την ανεβάσει στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου (21:15). Είσοδος ελεύθερη.

Η ομάδα αποφάσισε μέσω της παράστασης να στηρίξει τέσσερις κοινωνικές δομές της περιοχής, τις εξής:

  1. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  2. Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
  3. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο «Μαρία Δημάδη»
  4. Την Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας

Όπως και πέρσι, η κάθε Δομή θα βρίσκεται στον χώρο τις ημέρες των παραστάσεων και, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να προσφέρουν από το υστέρημά τους κάποια χρήματα.

Λίγα λόγια για το έργο…

Η «ΘΕΑΤΡόPolice», μετά την κατάκτηση της κορυφής του ερασιτεχνικού θεάτρου στην Χώρα μας, με το έργο Ψέμα στο Ψέμα και τα επτά βραβεία που απέσπασε η συμμετοχή του σε διαγωνιστικό φεστιβάλ στην Ιεράπετρα της Κρήτης, έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Μετά από 5 χρόνια προσπαθειών, πλέον έχει τραβήξει την δική της γραμμή. Με δρομοδείκτες την αγάπη για το θέατρο και την πολλή δουλειά, φέτος τόλμησε κάτι σύγχρονο και αντισυμβατικό. Στο φετινό έργο διαδραματίζεται ένα «παιχνίδι» νίκης χωρίς κανόνες, όπου το δίκιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος, ερμηνεύεται διαφορετικά!

Πέντε άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» φτάνουν στο χώρο με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας απ’ τον άλλον και μπαίνουν στη σειρά, πίσω από μια γραμμή. Δεν αναφέρεται ποιοι είναι, από πού έρχονται, ούτε καν ο σκοπός της αναμονής τους. Απλά έρχονται και περιμένουν πίσω από μια άσπρη γραμμή, κρατώντας τα προσχήματα μιας κόσμιας (αρχικά) συμπεριφοράς, που γρήγορα εξελίσσεται σε ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες, μια άγρια «ανθρωποφαγία», με ένα και μοναδικό στόχο: Την πρωτιά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος