Στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου

Ιστιοπλοϊκό αγώνα για σκάφη Optimist & Laser 4,7 με την ονομασία «ΘΥΣΙΑΣ 2019» διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, στις 13 και 14 Απριλίου.

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Εορτών Εξόδου του 2019 και πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της πόλης. Συμμετείχαν 26 αθλητές ηλικίας από 8 ετών και άνω, από τέσσερα Ναυταθλητικά Σωματεία της δυτικής Ελλάδας: Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρεβέζης, Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «ΙΑΣΩΝ» και Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6 Ιστιοδρομίες όπου ανέδειξαν τους νικητές.

Στο τέλος της δεύτερης μέρας, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, έγιναν οι απονομές στους νικητές και ακολούθησε μπουφές που επιμελήθηκαν οι μαθητές-σεφ της σχολής ΟΑΕΔ.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου νιώθει περήφανος που μετά τις επιτυχίες του στην κολύμβηση – υδατοσφαίριση, κάνοε- καγιάκ, δύο αθλητές του κέρδισαν τα δύο πρώτα τους μετάλλια στην ιστιοπλοΐα και ξεκινά ένα νέο ταξίδι στον θαλάσσιο αθλητισμό. Επίσης   δεσμευόμαστε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει θεσμός της πόλης μας και θα επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΝΟΜ.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

  • Κατηγορία Optimist Αγοριών: 1ος Χριστόπουλος Νίκος ΑΙΟΡ, 2ος Χολέβας Νίκος ΝOM, 3ος Δράκος Κων/νος ΝΙΟΠ.
  • Οptimist  Κοριτσιών: 1η Δούβλη Ανατολή ΝΙΟΠ, 2η Τζεφρίου Έλενα ΝΟΒ, 3η Έλενα Ντρε ΑΙΟΡ.
  • Optimist junior Αγοριών: 1ος Ζαχαράκης Δημήτρης ΝΟΒ, 2ος Κιτσαντάς Γεώργιος ΝΙΟΠ, 3ος Γεωργάκος Αχιλλέας ΝΙΟΠ.
  • Optimist junior Κοριτσιών: 1η Ρίζου Πηνελόπη ΝΙΟΠ, 2η Φεγγάρη Βασιλική ΝΟΒ, 3η Κασσαβέτη Αδαμαντία ΝΟΜ.
  • Κατηγορία laser: 1ος Ηλιάδης Ισίδωρος ΝΟΙΠ, 2ος Ασημακόπουλος Αντώνης ΑΙΟΡ, 3ος Μαραζιώτης Θεόφιλος ΑΙΟΡ.
  • Γενική κατάταξη: 1ος Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρεβέζης, 2ος Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βόνιτσας, 3ος Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου ’ΙΑΣΩΝ‘, 4ος Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου.
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος