Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ προς και από τις Δομές Αστέγων

Ξεκίνησε η σύνδεση των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου με το κέντρο της πόλης, μέσω δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τα εξής δρομολόγια:
-Αγρίνιο – Δομές: 8:30, 13:50 και 19:40 (αφετηρία οδός Μαβίλη).
-Δομές – Αγρίνιο: 8:40, 14:00 και 20:00.

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές που λειτουργούν στην Αιτωλοακαρνανία κι έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη κι η μετάβαση των ωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης. Η δομή απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, ιδίως σε αυτούς που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, σε ιδρύματα και σε άλλες κλειστές δομές σε ακατάλληλα καταλύματα και είναι αυτοεξυπηρετούμενα.

Οι Δομές Αστέγων δέχονται κι εξυπηρετούν ΑμΕΑ ωφελούμενους που είναι άστεγοι, αφού αξιολογήσουν τους φακέλους τους με βάση τον κανονισμό λειτουργίας τους. Διαθέτουν δε ειδικά διαμορφωμένο, εξοπλισμένο χώρο ΑμΕΑ κι Επιστημονικό Προσωπικό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος