«Επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα» – Στόχος η άμεση λειτουργία της μαρίνας

Υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά η νέα σύμβαση παραχώρησης για τη μαρίνα Μεσολογγίου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου και Μαρία Τριανταφύλλου.

«Η νέα σύμβαση επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα και ανοίγει τον δρόμο για την αναπτυξιακή αξιοποίησή της προς όφελος της πόλης και της περιοχής» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο Βουλευτές.

Η Υπουργός υπέγραψε με τον φορέα διαχείρισης «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.» την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης χρήσης κι εκμετάλλευσης του λιμένα Μεσολογγίου, στις 2 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με την Υπουργό, «η σύμβαση επιλύει οριστικά τα σωρευτικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το 2009 κι εμπόδιζαν να προχωρήσει το έργο, ενώ ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση των έργων της επένδυσης με σκοπό την άμεση λειτουργία της μαρίνας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη και η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών κα Αλεξάνδρα Παπαλιάκου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος