Σε λειτουργία τίθενται όλα τα διόδια της Ιονίας Οδού ταυτόχρονα με την εγκαινίαση του αυτοκινητοδρόμου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου. Το κόστος των διοδίων είναι 12,50 ευρώ για το σύνολο της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, ενώ από την Αθήνα, μαζί με Ολυμπία Οδό και Γέφυρα το κόστος ανέρχεται σε 37,25 ευρώ. Τα εγκαίνια, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το agriniovoice.gr θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ypodomes.com, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εξαγγελίες για την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, δηλαδή το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, καθώς και στις 3 συνδέσεις της Ιόνιας Οδού με Τζουμέρκα (το έργο δημοπρατείται από την Περιφέρεια), με Πρέβεζα και Αγρίνιο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το newsit.gr, τα διόδια στα σχεδόν 200 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού είναι 12,50 ευρώ και «ακούγονται» λογικά, ωστόσο σε συνδυασμό με το τμήμα Αθηνών – Ρίου και το κόστος της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το κόστος εκτινάσσεται στα 37,25 ευρώ. Κόστος που για όποιον επιλέγει να κάνει το ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα και αντίστροφα ισούται με το κόστος και της βενζίνης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος