Η κορομηλιά λέει ότι φέτος θα έχουμε πολύ ζεστό καλοκαίρι. Ανθίζει κάθε χρόνο στην πόρτα των γραφείων της “Αναγγελίας”… μιλάει και μας λέει την πρόγνωσή της για το καλοκαίρι από το 2012 που το πρωτοπροσέξαμε. Είπε τότε ότι «το καλοκαίρι του 2012 θα είναι πολύ ζεστό», ενώ το Μάρτιο του 2013 είπε ότι «το καλοκαίρι το 2013 θα είναι πολύ δροσερό».

Επαληθεύτηκαν ΚΑΙ οι δύο εκείνες προγνώσεις, παρά τις αντίστοιχες των επιστημόνων που έλεγαν τα αντίθετα!

Απόδειξη το παρακάτω ποίημα που γράφηκε την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, και δημοσιεύτηκε τον ίδιο μήνα στο δεύτερο τεύχος του βραχύβιου λογοτεχνικού περιοδικού «Τύμπανο»:

Η ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ

Μου τό ’πε η κορομηλιά το Μάρτιο:
– Φέτος θα κάνει δροσερό καλοκαίρι.
Μου τό ’πε η κορομηλιά:
– Φέτος θα κάνει πολύ δροσερό καλοκαίρι.
Μα επειδή, καθώς λένε,
δε μιλούν οι κορομηλιές
θυμήσου να ελέγξεις τον Σεπτέμβριο μήνα:
Έκαμε ή δεν έκαμε δροσερό καλοκαίρι;
Θυμήσου να ελέγξεις τον Σεπτέμβριο:
Έκαμε ή δεν έκαμε πολύ δροσερό καλοκαίρι;
Διότι εμένα μου το είπε η ανθισμένη κορομηλιά.
Και θέλω οπωσδήποτε να μάθω:
Λένε τάχα ψέματα ή αλήθεια
οι ερωτευμένες γυναίκες την άνοιξη;

Λοιπόν, ήταν έτσι όπως τα είπε! Όπερ σημαίνει ότι… οι ερωτευμένες γυναίκες λένε όντως την αλήθεια, όταν ανθίζουν από έρωτα!

Για το καλοκαίρι του 2014 η ανθισμένη κορομηλιά άργησε να μιλήσει… Σα να το σκεφτόταν… Δε μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί σιωπά. Μια μέρα όμως την ακούσαμε. Ήταν σα να είχε περάσει η φωνή της «από μέσα» χωρίς ν’ αντιληφθούμε πώς…

Μίλησε τελικά και είπε: Το καλοκαίρι του 2014 δεν θα είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ δροσερό. Με άλλα λόγια, δεν θα μοιάζει ούτε με το πολύ ζεστό καλοκαίρι του 2012, ούτε με το πολύ δροσερό καλοκαίρι του 2013. Πολλώ δε μάλλον «δεν θα μας ψήσει» όπως διατείνονταν με βεβαιότητα οι επιστήμονες. Δεν θα είναι ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ δροσερό. Θα είναι μία ενδιάμεση αίσθηση… Τουλάχιστον σε τούτα τα μέρη. Σα να θέλει και να επιδιώκει την αποκατάσταση μιας διαταραγμένης ισορροπίας…

Οι προγνώσεις της κορομηλιάς και πάλι επαληθεύτηκαν, όπως επαληθεύτηκαν και για τα καλοκαίρια του 2015 και του 2016 που ήταν “ντεμί”.

Για το καλοκαίρι του 2017 η κορομηλιά μας λέει ότι θα είναι καυτό.

Να δούμε αν θα επαληθευτεί.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος