Ο Φώτης Κωστούλας για πρώτη φορά ασχολείται με τον Παναιτωλικό μόνον ως μεγαλομέτοχος. Παραδίδοντας την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ στον Μάκη Μπελεβώνη, ο Σύλλογος μπαίνει σε μία νέα εποχή, την μετά Κωστούλα εποχή. Ο Κωστούλας μπορεί να παραμένει ως εγγυητής για την οικονομική επιβίωση του Τίτορμου, ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ στο κοντινό μέλλον και, ήδη, η νέα Διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου επενδυτή και άλλων πιθανών λύσεων.

Ο Παναιτωλικός ολοκληρώνει μία πολύ μέτρια και -θεωρητικά- αποτυχημένη χρονιά στην Σούπερ Λιγκ και ήδη έχει μπει σε εφαρμογή ο προγραμματισμός της επόμενης Λίγκας. Εκείνο όμως που αλλάζει ριζικά για τον Σύλλογο είναι το διοικητικό του «καθεστώς». Ο Φώτης Κωστούλας έχει αποσυρθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες από τον ρόλο της Προεδρίας της ΠΑΕ και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια δήλωσή του πήρε «σάρκα και οστά». Τί εννοούμε; Ότι στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε εκφράσει αρκετές φορές την θέλησή του να σταματήσει την ενασχόλησή του με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναιτωλικό, αλλά για πρώτη φορά φαίνεται να το εννοεί πραγματικά ή να μην είναι απλά ένα… επικοινωνιακό τρικ.

Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, ο Παναιτωλικός οφείλει να καταστρώσει το δικό του πλάνο βιωσιμότητας, γιατί αργά ή γρήγορα η ενασχόληση του Κωστούλα με τον Σύλλογο θα τελειώσει. Θα είναι κρίμα να επιστρέψει στα πέτρινα χρόνια, μετά από μία τέτοια πορεία των τελευταίων ετών. Θα είναι κρίμα σαν Σύλλογος να φτάσει ξανά σε σημείο να μην μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό του… νερού, για να ποτίζει το γήπεδό του!

Φαίνεται βέβαια πως ήδη υπάρχουν επαφές με διάφορους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι περνούν από ενδελεχή έλεγχο από τα στελέχη της νέας διοίκησης, γιατί πρέπει να πληροί και κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από κοινού με τον Κωστούλα. Η αναζήτηση αυτή μπορεί να τραβήξει πολύ χρονικά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από πολλές απόψεις. Το πλάνο που έχει ακολουθήσει ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να διαταραχτεί από μία τέτοια αλλαγή, κάτι που λίγο-πολύ όλοι το θέλουν στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο της νέας εποχής του Παναιτωλικού βέβαια, βασικό στοιχείο της νέας αυτής προσπάθειας είναι η συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο. Η Παναιτωλική οικογένεια, για διάφορους γνωστούς λόγους, έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια κι έχει διασπαστεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει και να μπει σε μηδενική βάση από όλες τις πλευρές, ώστε να είναι εφικτή η επιβίωση του Συλλόγου στην Σούπερ Λιγκ χωρίς την οικονομική στήριξη ενός επενδυτή της οικονομικής επιφάνειας του Κωστούλα. Πρέπει εξάλλου να υπολογιστεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ένας επενδυτής με αντίστοιχη οικονομική άνεση και ο Παναιτωλικός θα πρέπει να αυξήσει τα έσοδά του από τρίτες πηγές.

Η πολυσήμαντη και πολυδιάστατη αναζήτηση που κάνει η ΠΑΕ Παναιτωλικός το τελευταίο διάστημα για την επιβίωση του Συλλόγου στο άμεσο μέλλον χρήζει στήριξης και ενίσχυσης από κάθε πλευρά. Πριν το Πάσχα μάλιστα έγινε μία πρώτη κουβέντα πάνω στο θέμα αυτό με μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους του τοπικού Τύπου και το κλίμα ήταν ενθαρρυντικό από πολλές απόψεις…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος