Ημερίδες ενημέρωσης πάνω σε γεωργικά θέματα και στις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές για κάθε καλλιέργεια – με έμφαση στην ελαιοκαλλιέργεια αλλά και άλλες καλλιέργειες όπως η καπνοκαλλιέργεια διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη στο Δήμο Αγρινίου».

Η θεματολογία και οι εισηγήσεις των ημερίδων θα αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του πρωτογενή τομέα, την ελαιοκομία και την κτηνοτροφία. Χαρακτηριστικό του εύρους των θεμάτων και της ποιότητας των ημερίδων είναι οι συμμετοχές των ομιλητών. Στις ημερίδες θα παρουσιάσουν εισηγήσεις επιστήμονες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, το Δήμο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς και ειδικοί από τον ιδιωτικό τομέα.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η Ένωση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος