Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Ευηνώρ και Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πρόληψη – Αντιμετώπιση προβλημάτων νεφροπάθειας».

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 17:15, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος).

Στην ημερίδα θα μιλήσουν θεράποντες ιατροί των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης την τιμητική βράβευση του μέντορα της Νεφρολογίας κ. Νικόλαου Γερμανού για την επί σαράντα χρόνια προσφορά του στην περιοχή μας.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας…

…είναι σωματείο νεφροπαθών τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένων, αριθμεί 140 μέλη και έχει σαν σκοπό την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων των προβλημάτων των νεφροπαθών, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της δωρεάς οργάνων σώματος και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η μεταμόσχευση νεφρών είναι σημαντικό βήμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών αλλά και σημαντικής μείωσης του κόστους περίθαλψης για την πολιτεία.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος