Με τίτλο «Εσπεριδοειδή… ο θησαυρός της Μυρτιάς» ο Σύλλογος Μυρτιωτών, σε συνεργασία με τους Δήμους Θέρμου και Αγρινίου, διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο γεωπόνος και παραγωγός Γιώργος Τσαρούχης με θέμα «προοπτικές καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στην περιοχή της Τριχωνίδας», η γεωπόνος PhD και προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου Βασιλική Καραπαπά με θέμα «φυτοπροστασία και μετασυλλεκτική μεταχείριση εσπεριδοειδών», η κλινική διατροφολόγος Μαίρη Λυμπέρη με θέμα «διατροφική αξία των εσπεριδοειδών», ο γεωπόνος στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Κοντογιάννης με θέμα «συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων ΠΟΠ».

Χαιρετισμούς θ’ απευθύνουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυρτιωτών Θύμιος Φλούδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς Κώστας Κατσαρός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου Θόδωρος Κασόλας και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Μετά τις ομιλίες θα γίνει συζήτηση των ομιλητών με τους παραγωγούς. Την ημερίδα θα συντονίσει η κυρία Σοφία Αγνίδη, μέλος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θέρμου, ενώ ο Σύλλογος θα προσφέρει σπιτικά γλυκά και χυμούς.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μυρτιωτών

Γενική Συνέλευση των μελών του πραγματοποιεί ο Σύλλογος Απανταχού Μυρτιωτών το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2017 (ώρα 5.00΄) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς, όπου και η έδρα του. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Απολογισμός της διετίας, εγγραφή νέων μελών και υποβολή υποψηφιοτήτων για εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος