Αύριο (Σάββατο 1/12) το μεσημέρι

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 (16:30) ημερίδα με παρουσιάσεις – ομιλίες σχετικά με την Αστρονομία.

Πριν τις ομιλίες θα γίνει παρουσίαση Έκθεσης 40 γνήσιων Μετεωριτών απ’ όλον τον κόσμο, από τον Αντιπρόεδρο της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας Μπακολίτσα Κωνσταντίνο.

Μετά το τέλος των ομιλιών (μετά τις 19:30) θα γίνει συγκέντρωση (καιρού επιτρέποντος) στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όπου θα πραγματοποιηθεί Ουρανογραφία και Αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής.

Το πρόγραμμα των ομιλιών

5:00 – 5:40 μμ: Παπαθανασόπουλος Κίμωνας – Πρόεδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
Σύντομος Απολογισμός για την διοργάνωση από την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων που έγινε στον Δρυμώνα Θέρμου τον Ιούλιο.
Ομιλία με θέμα: «Αστρονομία: Το κοσμικό παράθυρο που όρισε την θέση του ανθρώπου στο Σύμπαν».

5:40 – 6:05 μμ: Ντόκα Ελισσάβετ – Αν. Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
Ομιλία με θέμα: «Σελήνη»

6:05 – 6:30 μμ Ντέκας Γιώργος – Γραμματέας της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
Ομιλία με θέμα: «Εισαγωγή στην Αστρονομική παρατήρηση»

6:30 – 7:00 μμ Καρανίκας Σωτήρης – Καθηγητής Πληροφορικής και μέλος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
Ομιλία με θέμα: «Αστρονομικά μεγέθη. Ματιά στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος»

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα παραμείνει στον χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης και θα γίνει σεμινάριο για τα τηλεσκόπια και την αστροφωτογράφιση, με παράλληλο εικονικό «ταξίδι» στο διάστημα με ειδικά λογισμικά.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος