Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών ήταν η Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, η οποία περιελάμβανε τελετή παράδοσης μέρους του οπλισμού του Αθανασίου Ραζη-Κότσικα από τον ιδρυτή του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» Νίκο Κορδόση, στα μέλη του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος».

Αμέσως μετά την παράδοση των όπλων, η πομπή που συνοδευόταν από την φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός», κατευθύνθηκε προς τον Κήπο των Ηρώων όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο, τον εκπρόσωπο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον δημιουργό της «Διεξόδου Ν. Κορδόση, τον πρόεδρο του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» Δ. Φωλιά και τον εκπρόσωπο του Ομίλου «Λιάρος». Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση και την απαγγελία του ποιήματος της Ελεάνας Βασιλείου, που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό δημιουργίας ποιητικού στίχου.

Η Ημέρα Μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, αποτέλεσε εκδήλωση των Εορτών Εξόδου που διοργανώθηκε από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» και τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος».