Με επιτυχία «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω – Βαδίζω – Ποδηλατώ στην πόλη μου»

Ικανοποίηση επικρατεί στη ΓΕ Αγρινίου μετά τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που είχε το αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο της ΓΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», το οποίο έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και στο οποίο διαγωνίστηκαν δέκα ομάδες που κλήθηκαν να λύσουν γρίφους που αφορούσαν την ιστορία της πόλης και τους οποίους είχε προετοιμάσει η επιτροπή της Σχολή Τοπικής Ιστορίας «Αθανάσιος Παλιούρας» της Γ.Ε.Α..

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την καθιέρωση του παιχνιδιού, πέραν της μεγάλης συμμετοχής, είναι και το γεγονός ότι σε αυτό έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών, αλλά και φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Μπορείτε να δείτε τους γρίφους και τις λύσεις τους ΕΔΩ.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας συναυλία με το συγκρότημα «Blues Βash», όπου μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν οι τρεις ομάδες που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο «Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού».

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το πρωί, έλαβε χώρα για τρίτη φορά ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας «Τρέχω – Βαδίζω – Ποδηλατώ στην πόλη μου», στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1.300 άτομα, γεγονός που κατέδειξε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το τμήμα Στίβου της ΓΕΑ το 2015, έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες του Αγρινίου και πλέον έχει καταστεί η μαζικότερη αθλητική εκδήλωση της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εν λόγω αγώνας έχει μη συναγωνιστικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες, πολλοί εξ αυτών οικογένειες με μικρά παιδιά, είχαν την ευκαιρία να διανύσουν μια απόσταση στο κέντρο της πόλης, δίχως χρονομέτρηση με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Δημοκρατίας.

Δείτε το video της εκδήλωσης:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος