Photo-Right: sport24.gr

Δεύτερη ήττα στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό, κόντρα στην Ξάνθη αυτή τη φορά και νέα χαμένη ευκαιρία για αναρρίχηση στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν στην διάκριση. Η ομάδα του Αγρινίου επανέλαβε ξανά τα πολλά αμυντικά λάθη που τόσο της έχουν κοστίσει φέτος και μην έχοντας αποτελεσματικότητα στην επίθεση, «πνίγηκε» στη νεροποντή και στο έξυπνο και απλό παιχνίδι του αντιπάλου.

Οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στις αδυναμίες του Παναιτωλικού και με κύριο όπλο τις γρήγορες αντεπιθέσεις και τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας αξιοποιώντας τους γρήγορους επιθετικούς, πήραν μία εμφατική όσο και σπουδαία γι’ αυτούς εκτός έδρας νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ μέχρι τώρα είχαν σημειώσει μόλις πέντε γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, σε αυτό το ματς σκόραραν τρεις φορές. Αντίθετα οι κυανοκίτρινοι δέχτηκαν τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη αναμέτρηση στη φετινή σεζόν και μάλιστα μέσα στο Αγρίνιο, κάνοντας άλλη μία γκέλα.

Οι απουσίες που είχε ο Παναιτωλικός δεν μπορούν από μόνες τους να δικαιολογήσουν αυτό το αποτέλεσμα, ούτε τα λάθη και η κακή αμυντική λειτουργία. Παράλληλα ούτε από τον πάγκο βοηθήθηκε όσο τουλάχιστον η Ξάνθη, που έπαιξε απλά, δυνατά και έξυπνα και αποδείχθηκε πως είχε «διαβάσει» εξαιρετικά τον αντίπαλο και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες. Ακόμη κι όταν ο αγωνιστικός χώρος είχε βαρύνει πάρα πολύ και η κυκλοφορία της μπάλας είχε γίνει δύσκολη, οι του Παναιτωλικού προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνοι επιχειρώντας συνδυασμούς και αυτοματισμούς που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τους βγουν με τέτοιες συνθήκες. Από την άλλη, αφού ήταν από νωρίς πίσω στο σκορ, έπαιζαν με τις γραμμές τους ψηλά όπως και αυτή της άμυνας και έτσι ήταν ευάλωτοι στην κόντρα επίθεση και στην ταχύτητα των φιλοξενούμενων.

Πλέον αυτό το παιχνίδι αποτελεί παρελθόν και «τα καναρίνια» απώλεσαν άλλη μία ευκαιρία να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Συνεπώς δυσκολεύουν τα πράγματα για τη συνέχεια, σε ένα πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής δείχνει απρόβλεπτο και ανοιχτό σε πολλά ενδεχόμενα. Ίσως, όσο κι αν ακόμα είναι νωρίς, μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το φαβορί για την πρώτη θέση, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον καλείτε η ομάδα του Αγρινίου να βρει το δρόμο της και τις λύσεις εκείνες που θα της επιτρέψουν αφενός να μην κινδυνέψει βαθμολογικά, αφετέρου να καταφέρνει να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από κάθε παιχνίδι, προτάσσοντας αγωνιστικά ένα πρόσωπο στο οποίο θα κυριαρχούν τα προτερήματα που διαθέτει και όχι οι αδυναμίες.

Εδώ πλέον θα πρέπει το τεχνικό επιτελείο να βρει τις λύσεις και να περιορίσει τις πιθανότητες επανάληψης των ίδιων λαθών. Το να γίνονται διαπιστώσεις είναι εύκολο, το να μη γίνονται «δώρα» αποτελεί το ζητούμενο και την πρόκληση που έχει να αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα. Τώρα πρέπει να αποδειχτεί ότι υπάρχει η δυνατότητα για βελτίωση και πως μπορούν να δοθούν λύσεις.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος