Εορτάστηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων Αγίων στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι εκδηλώσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου 2019 για τρίτη χρονιά μετά την Αγιοκατάταξη των Αγίων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Σκλάβαινα Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος. Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, έθεσε το ερώτημα: «Πώς άνθεξαν το μαρτύριο, το φοβερό τους μαρτύριο ο Άγιος Βλάσιος και οι 6 συνασκητές του και συμμαρτυρήσαντες;»

Το απόγευμα της εορτής στον ενοριακό ΙΝ Αγίας Παρασκευής Παλαίρου τελέστηκε Μεθέορτος Εσπερινός κι αμέσως μετά ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων αυτού, σε κεντρικούς δρόμους της Παλαίρου προεξάρχοντος και ομιλούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βόνιτσας Πρωτοπρ. π. Χρήστου Βέττα.

Οι φετινές εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τον υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος κι εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου Πρωτοπρ. π.Κωνσταντίνο Γατσούλη.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος