Κοσμοσυρροή επεκράτησε στο ξεκίνημα της έκθεσης «ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας» στο Φετιχέ Τζαμί της Ναυπάκτου, το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016. Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση που συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», με δημιουργίες του εικαστικού του επιμελητή Βαγγέλη Ρόμπολα, από αλάτι της Άσπρης και Μαύρης Αλυκής του Μεσολογγίου.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης έκοψαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου και ο Ιδρυτής της» Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης.

Η έκθεση δέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, αφού παράλληλα πραγματοποιούνται και οι εκδηλώσεις για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών των σχολείων της περιοχής, από τον ίδιον τον καλλιτέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος