Πρόταση της Δημοτικής Παράταξης για «μικρές παρεμβάσεις μεγάλης οικολογικής και πολιτιστικής αξίας»

Για «μία όαση στην πόλη του Αγρινίου που η παράταξή μας αγκαλιάζει με σεβασμό» κάνει λόγο η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» για το Γεφύρι στον Άγιο Θωμά και υπόσχεται «μικρές παρεμβάσεις μεγάλης οικολογικής και πολιτιστικής αξίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης και η δέσμευσή της:

«Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την πόλη του Αγρινίου και τις γειτονιές της, ότι στη Βορειοανατολική πλευρά και στο ύψος περίπου της εκκλησίας του Αγίου Θωμά, ξεκινάει ένα από τα πολλά ρέματα που την διασχίζουν. Το ρέμα αυτό σε μήκος 700 μέτρων περίπου παραμένει ακάλυπτο και ακολουθεί τη φυσική του ροή, και στη συνέχεια εγκιβωτίζεται.
Σε όλη τη διαδρομή που παραμένει ακάλυπτο περιβάλλεται από φτελιές, λεύκες, αγραπιδιές, λυγιές κλπ δημιουργώντας ένα καταπράσινο τοπίο, στο οποίο φωλιάζουν δεκάδες είδη πουλιών. Από το τέλος μάλιστα του Απρίλη τα αηδόνια δεν σταματούν να κελαηδούν φτιάχνοντας εκεί φωλιές.

Στο τέλος σχεδόν της ανοιχτής διαδρομής του ρέματος βρίσκεται το μοναδικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι που συνδέει τις δυο όχθες και το οποίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Δημοτική μας παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» προτίθεται να αναπλάσει διατηρώντας και προστατεύοντας τον μοναδικό αυτό χώρο και γι αυτό απευθύνθηκε στους Τσούνη Λάμπρο περιβαλλοντολόγο- ωκεανογράφο και Καραμήτσου Χριστίνα περιβαλλοντολόγο και τους ζήτησε να επεξεργαστούν ως ειδικοί μια πρόταση ανάπλασης αυτής της μοναδικής φυσικής γωνιάς στην πόλη του Αγρινίου.

Πράγματι οι δύο επιστήμονες επισκέφθηκαν την περιοχή μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης Σταύρο Καμμένο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και κάτοικο της περιοχής κ. Τριαντάφυλλο Μέντζο. Στη συνέχεια συνέταξαν πρόταση (βλ. ΕΔΩ), την οποία δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος