Συνελήφθη την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, άνδρας, ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης, όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει από το πρωί (ΕΔΩ). Η ίδια κατηγορία βαρύνει και μία γυναίκα, συνεργό του 46χρονου, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Η συνεργός του, προσποιούμενη την ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αντίρριο, επικοινώνησε με 47χρονο πρατηριούχο και προφασιζόμενη το θάνατο της μητέρας της, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, το οποίο θα παραλάμβανε συνεργός της.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών υπήρξε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου κατά την παραλαβή των χρημάτων. Στην κατοχή του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 191 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το επαγγελματικό όχημα (ταξί) που οδηγούσε.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι την ίδια μέρα, οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από δύο ακόμα πρατηριούχους της περιοχής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου και προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού. Οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος