Για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Πόλης του Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και ο μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» συμπράττουν για να παρουσιάσουν στους φίλους της χορωδιακής μουσικής και τέχνης μια μεγάλη συνεργασιακή συναυλία – παράσταση, με την συμμετοχή δύο εκλεκτών χορωδιών, της ιστορικής χορωδίας Νίκαιας Πειραιώς και της Δημοτικής χορωδίας του Περάματος, υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του ξεχωριστού μαέστρου και συνθέτη Μιχάλη Κοκκίνη, στο έργο «Ελλάδα – Αιγαίο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από το προφίλ σας στο facebook, κάντε LIKE στη σελίδα του agriniovoice.gr.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου, σε 2η Πανελλήνια εμφάνιση. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η ιστορική αντρική χορωδία Νίκαιας θα παρουσιάσει το λυρικό δοξαστικό του Μιχάλη Κοκκίνη «Άρμα του Πελάου» σε τρία μέρη:

Α: Μια αρχαία λειτουργία. Η ανδρική Χορωδία Νίκαιας

Β: Νησιά Ναοί

Γ: Βυζαντινοί δοξολογία – χαιρετισμοί, υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη

Στο δεύτερο μέρος η μικτή Δημοτική Χορωδία Περάματος θα παρουσιάσει το λαϊκό αναλόγιο Νο 14 του ίδιου συνθέτη με τον τίτλο «Ελλάδα μέσα μου εσύ», όπου μεταξύ των άλλων θα ακουστούν τα τραγούδια: Όμορφη και παράξενη πατρίδα – Πέτρινα χρόνια – Ελένη – Η μικτή Δημοτική Χορωδία Περάματος. Κοίτα μια νύχτα – Μάνα μου Ελλάς – Η εθνική μας μοναξιά – Ας κρατήσουν οι χοροί και άλλα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος