Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαυρουδή Βορίδη και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη σύνδεση του Οδικού Άξονα Αμβρακία – Άκτιο με τη Λευκάδα, κατέθεσαν από κοινού ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Βουλευτής Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης.

Η Ερώτηση αφορούσε την κατασκευή του δρόμου Λευκάδα – Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα και Άγιος Νικόλαος – Άκτιο (σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακιά – Άκτιο).

Οι δύο βουλευτές τονίζουν την σημασία του έργου και την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εργασιών, καθώς η κατασκευή του θα συμβάλει με τρόπο αποφασιστικό στην ανάπτυξη μεγάλου τμήματος της Ακαρνανίας και ολόκληρης της Λευκάδας. Επισημαίνουν τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από το 1999 και ζητούν από τον Υπουργό χρονοδιάγραμμα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτησή του.

“Σήμερα, ο δρόμος, εντός του νομού της Αιτωλοακαρνανίας, που συνδέει την Λευκάδα με τον υπό κατασκευή νέο οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία και μέσω αυτού με την Ιόνια Οδό, είναι ένας δρόμος με κακή χάραξη και ανεπαρκές πλάτος. Διέρχεται μέσα από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη του οικισμού, και το χειρότερο, ακριβώς λόγω της διέλευσής του μέσα από τον οικισμό, γίνεται αιτία να προκαλούνται πολλά και θανατηφόρα ατυχήματα, με θύματα πολλές φορές μικρά παιδιά” τονίζουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος