Photo-Right: gazzetta.gr

Ο Παναιτωλικός έδειξε ότι μπαίνει ξανά σε μία λογική που θα τον επαναφέρει στις επιτυχίες. Το είχαμε γράψει πριν 2-3 εβδομάδες, ότι ο Χάβος άρχισε τα δικά του, δίνοντας το έναυσμα αντεπίθεσης που χρειάζεται ο Παναιτωλικός για μία αξιόλογη πορεία τη φετινή χρονιά. Ο Έλληνας τεχνικός μέσα σε λίγες ημέρες παρουσίασε μία ομάδα που θέλει την κατοχή της μπάλας και που κυνηγάει με πείσμα τις επιθέσεις, κόντρα μάλιστα σε μία ομάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική και καλή αμυντικά. Λείπει όμως κάτι ακόμη και αυτό προσπαθούν ν’ αλλάξουν Χάβος και… Μαρκόφσκι.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μάκης Χάβος έδωσε έμφαση στη δύναμη του κόσμου του Παναιτωλικού. Δήλωσε μάλιστα ότι «θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και στο επόμενο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Πλατανιά να έχουμε την ίδια υποστήριξη». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο του Παναιτωλικού. Ο υψηλόσωμος επιθετικός τόνισε πολλές φορές την ανάγκη για επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, σε συνέντευξή του στο σάιτ της Σούπερ Λιγκ. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι φίλαθλοι που μας στήριξαν στα δύσκολα είναι οι πραγματικοί φίλαθλοι. Αυτούς θέλουμε δίπλα μας σε κάθε παιχνίδι να τους κάνουμε χαρούμενους. Ελπίζω ότι σύντομα θα ξαναγεμίσουν το γήπεδό μας».

Ο Σέρβος επιθετικός εκφράζει προφανώς την θέληση όλων των ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δυναμική του γεμάτου γηπέδου στο Αγρίνιο. Η κοινή διαπίστωση του Χάβου και του Μαρκόφσκι για το γήπεδο είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Παναιτωλικός. Τα διοικητικά και τα αγωνιστικά αυτή τη στιγμή έχουν μία σταθερά και πορεύονται με αυτήν. Στην οικογένεια του Τίτορμου όμως υπάρχουν απώλειες και αυτό πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα ένα μέρος του κόσμου απουσιάζει από το γήπεδο λόγω της κακής αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Υπάρχει όμως και μία μερίδα που λείπει εξαιτίας της κόντρας που υπάρχει με τη διοίκηση. Και, δεδομένων των συνθηκών, καλό θα ήταν να μπει σε μηδενική βάση η συζήτηση.

Με το διοικητικό «καθεστώς» να έχει αλλάξει (ελαφρώς) και τον κόσμο να διψάει για βοήθεια της αγαπημένης του ομάδας, μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή, η οποία θα επαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Όλα είναι ζήτημα διαλόγου των δύο πλευρών και η αλήθεια είναι ότι μία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Χάβος και Μαρκόφσκι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο… Από την πλευρά τους μπορούν σίγουρα να δώσουν κίνητρα στον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο, χωρίς όμως αυτό να είναι η καθοριστική λύση στο μείζον πρόβλημα που υπάρχει.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι στο Αγρίνιο είναι πως ενωμένοι μπορούν να οδηγήσουν τον Παναιτωλικό πολύ ψηλά. Δηλαδή τι παραπάνω έχει ο Πανιώνιος ή ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη; Σίγουρα κι αυτοί έχουν τα εσωτερικά προβλήματά τους, αλλά τουλάχιστον μπαίνουν σε διάλογο για επίλυσή τους… Μήπως θα έπρεπε και οι δύο πλευρές στο Αγρίνιο να βάλουν «λίγο νερό στο κρασί τους»; Να μετριάσουν λίγο τον εγωισμό τους, βρε παιδί μου, έχοντας, πάντα, στο νου τους το καλύτερο δυνατό μέλλον για τον Σύλλογο…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος