Ανακοινώθηκε επίσημα η μέρα πληρωμής – Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ

Σε 306.196 δικαιούχους θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 68.948.019,75€ για την πληρωμή του Σεπτεμβρίου.

Εκδόθηκε και η απόφαση, με την οποία καθορίζεται η ακριβής ημέρας πληρωμής του επιδόματος. Σύμφωνα με την απόφαση, η πληρωμή του ΚΕΑ θα ξεκινήσει από το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.
  • Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος