Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ- Μεσολογγίου κάλυψε υγειονομικά το μεγαλύτερο γεγονός σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας, το Bike Odyssey.

Το Bike Odyssey ήταν ένας οκταήμερος αγώνας mountain bike που διέσχισε την οροσειρά της Πίνδου, περνώντας από 7 νομούς (Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας) από 18 Ιουνίου έως 25 Ιουνίου 2017. Οχτώ ημέρες αγώνα – μία διαδρομή πρόκληση για τα ποδηλατικά δεδομένα, χωρισμένη σε επτά ετάπ.  Από το όμορφο ορεινό χωριό της Σμίξης Γρεβενών (1230 m) μέχρι την γραφική Ναύπακτο – μία ποδηλατική Οδύσσεια για τους συμμετέχοντες.

Η διαδρομή περιλάμβανε τόσο μονοπάτια όσο χωμάτινες διαδρομές σε δασώδη τοπία αλλά και μικρά ασφάλτινα. Ο αγώνας ήταν μία πραγματική mountain περιπέτεια με συμμετοχές από όλο τον κόσμο!

Οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ όλες αυτές τις μέρες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.

 «Σε ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός ορεινής ποδηλασίας, ίσως από τα μεγαλύτερα, δυσκολότερα και επίπονα στον κόσμο, οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ ήμασταν εκεί, καλεσμένοι από τους διοργανωτές για να έχουμε την γενική ασφάλεια του αγώνα,δίνοντας Α΄βοήθειες όπου χρειαστεί, ακόμη και σε απλούς πολίτες στα ορεινά χωριά της Πίνδου, για μια ακόμη μεγάλη αποστολή μακρυά από την πόλη μας γίναμε οι καλύτεροι και πιο αγνοί  πρεσβευτές της» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος