Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Μεσολογγίου παρουσιάζει δυο καταξιωμένους Έλληνες Εικαστικούς: τον Σπύρο Κουρσάρη και τον Βασίλη Παπασάϊκα, ένα ζωγράφο και ένα γλύπτη. Η έκθεση με τίτλο «Η Γλυπτική βλέπει τη Ζωγραφική» εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στις 7.30 το απόγευμα στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου (Πεζόδρομος Αθανασίου Ραζή-Κότσικα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Οι δύο καλλιτέχνες καταθέτουν συνδυαστικά, μέσω του έργου τους, τις ψυχικές τους αποτυπώσεις που παράγει η κοινή τους καταγωγή από τη Δυτική Ελλάδα δεδομένου ότι ο ένας είναι από την Κέρκυρα και ο άλλος από το Αγρίνιο. Θεωρούν ότι έχοντας γεννηθεί και αναπτυχθεί μέσα στο δυτικό φως, είναι πολλά τα κοινά στην αντιληπτική τους ικανότητα και ως εκ τούτου στην απόδοση των εικόνων τους.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο Σπύρος Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1969-1974). Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η έκθεσή του στη «Διέξοδο» είναι η 22η ατομική.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε ιδιωτικά μουσεία και πολλές συλλογές.

Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε το έτος 1956 στο χωριό Καινούργιο Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας, από γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Θεοφανώ Παπασάϊκα.
Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.
Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Έργα του μνημειακά και προσωπικά ευρίσκονται σε πολλούς δημοσίους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος