Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, στην αίθουσα Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, από 21 έως 22 Oκτωβρίου, θα προβάλλει τη ταινία «Γράψε λάθος» (Footnote).

O Eliezer Shkolnik είναι φιλόλογος που μελετά τις διάφορες εκδοχές του Ταλμούδ. Τόσο ο Eliezer όσο και ο γιος του ο Uriel Shkolnik είναι καθηγητές στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Μόνο που ο νεαρός Uriel είναι ολοένα και πιο δημοφιλής, ιδίως μετά την εκλογή του ως μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή ο πατέρας Eliezer παραμένει πιστός στις παλαιές διδαχές, ενώ σνομπάρει τις μοντέρνες τάσεις στην έρευνα των γραφών.

Το «Βραβείο του Ισραήλ» παραμένει το απωθημένο του, καθώς τα τελευταία 16 χρόνια δεν έχει καταφέρει να το κερδίσει. Όταν το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει λανθασμένα στον Eliezer ότι του απονέμεται το πολυπόθητο βραβείο, ενώ αυτό προορίζεται για τον γιό του, ο Uriel θα αρχίσει έναν αγώνα με κάθε μέσο για να κρύψει από τον πατέρα του την επώδυνη αλήθεια.

Η Ισραηλινή ταινία που κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών το 2011, κερδίζοντας μια θέση στην πεντάδα των ταινιών που διεκδίκησαν το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Σκηνοθεσία: Joseph Cedar
Πρωταγωνιστές: Lior Ashkenazi, Yuval Scharf, Shlomo Bar-Aba, Edna Blilious, Alma Zack
Προβολές: 7.00 – 9:00 και 9:00 – 11:00 μμ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος