promo-fight-sin2

Ο προπονητής του Γ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ» Γιώργος Καψιμάλης μίλησε για την απόφασή του να λάβει μέρος ο Σύλλογός του με τρεις αθλητές στο Promo Fight 1 και δήλωσε πως η διοργάνωση στήνεται σωστά και έχει μέσα μεγάλους αθλητές. Ο κύριος Καψιμάλης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το Γιάννη Παγανιά, είπε για τους αθλητές του και τους αγώνες τους και φάνηκε σίγουρος πως το επίπεδο της διοργάνωσης θα είναι υψηλό. Τόνισε πως ορισμένοι παίκτες είναι top ονόματα, ότι υπάρχουν ζευγάρια που θα είναι «φωτιά» και κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου, για να παρακολουθήσει σπουδαίο θέαμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καψιμάλη στον Παντελή Χατζηστυλιανό:

Κύριε Καψιμάλη τι σας οδήγησε στο να συμμετέχει ο Σύλλογος σας στη διοργάνωση Promo Fight 1;

Αρχικά έπαιξε ρόλο η γνωριμία μου με το Γιάννη Παγανιά. Στην πορεία είδα ότι τη διοργάνωση τη στήνει πολύ καλά. Γιατί έχοντας εμπειρία και σαν παίκτης και σαν προπονητής κρίνω ότι κάνει ένα βήμα στα πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων που γίνονται στην Αθήνα. Πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά και του το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Πρέπει να παραδεχτούμε πως στη διοργάνωση υπάρχουν τεράστια ονόματα όπως ο Ναζαρένκο, η Δημητρακοπούλου, η Μαστρογιάννη και άλλοι πολύ καλοί αθλητές. Και προπονητές όπως ο Γιαννούλας που είναι πυγμάχος με ιστορία, η Αρετή Μαστροδούκα, η Ποντίκα, ο Καπερώνης και παιδιά με τεράστια καριέρα και τεράστιο όνομα. Ήταν και αυτός ένας λόγος που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε. Θα στηρίξω το Γιάννη Παγανιά σε ότι χρειαστεί.

Πλέον δεν είστε αθλητής, αλλά προπονητής. Πως νιώθετε σε αυτή τη θέση;

Στα δέκα χρόνια που προπονώ δε μου έχει λείψει το να είμαι σε αγώνα σαν αθλητής. Προπονούμαι με τα παιδιά και θεωρώ τον εαυτό μου ακόμα αθλητή. Χωρίς να θεωρηθεί εγωιστικό έχω βγάλει κάποιους αθλητές, πέρα από τους τωρινούς τον Κράνη, τη Γράψα και το Δρίβα, που έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις. Όλα έχουν το χρόνο τους και τα χρόνια που έπαιξα πήγα καλά, τα νοσταλγώ, αλλά προπονούμαι ακόμα, έστω και από άλλο πόστο.

Ποια είναι τα συναισθήματα ενός προπονητή όταν αθλητές του ανεβαίνουν επίπεδο και έχουν επιτυχίες;

Είναι μια ευχαρίστηση για έναν προπονητή. Όχι να νικάνε οι αθλητές του, αλλά να έχουν καλούς αγώνες και να τους καλούν σε μεγάλες διοργανώσεις. Το να σε παίρνει ένας διοργανωτής, όπως τώρα ο Γιάννης Παγανιάς, είναι επιβράβευση. Βλέπει και ο προπονητής ότι κάτι έχει πετύχει. Η αλήθεια είναι πως λίγα παιδιά μπορούν να παίξουν σε τέτοιο επίπεδο. Το λέω, έχει ακουστεί άσχημα, αλλά είναι αλήθεια. Είναι διαφορετικό να κάνει κάποιος kick boxing σαν προπόνηση και άλλο να ανεβαίνει στο ρινγκ και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Το να βγάλει μια φωτογραφία είναι εύκολο, αλλά το να παίξει σε μεγάλη διοργάνωση είναι δύσκολο. Το ευχάριστο για μένα είναι πως έχω αθλητές που παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Πως πηγαίνει η προετοιμασία των τριών αθλητών σας που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση και τι θα δούμε από τη Νίνα Γράψα, το Γιάννη Κράνη και τον Παναγιώτη Δρίβα στους αγώνες;

Είναι δύσκολη ημερομηνία και το λέω γιατί είναι πολύ δύσκολο να γίνεται προετοιμασία τον Αύγουστο. Γιατί τα παιδιά αυτά έχουν κάνει κάποια παιχνίδια και θεωρητικά ο Αύγουστος είναι μήνας ξεκούρασης. Σε αυτό το κομμάτι ήταν δύσκολο να κρατήσουμε τους αθλητές στο γυμναστήριο. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν και κάποιοι ακόμα αθλητές μου στη διοργάνωση. Τον Κράνη και τη Γράψα τους επέλεξα λόγω εμπειρίας. Υπό άλλες συνθήκες δε θα έπαιζαν τέτοια εποχή. Ο Δρίβας είναι νέο παιδί και κατά κύριο λόγο θέλουμε να τον δούμε. Αν δεν ήταν στο Αγρίνιο δεν ξέρω αν θα συμμετείχαμε. Κάνουμε ότι καλύτερο όμως και έχουμε δυνατούς αντιπάλους. Ο αντίπαλος του Κράνη είναι σκληρός και δύσκολα πέφτει κάτω. Χωρίς να θέλω να πω κάτι για τη Δημητρούκα και τον Παππά, που θα αντιμετωπίσουν η Γράψα και ο Δρίβας. Σαν ονόματα είναι μεγαλύτερα. Είναι ένα στάδιο πιο πάνω και από θέμα προετοιμασίας και από θέμα ονόματος.

Θέλουμε κλείνοντας να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του Αγρινίου.

Έχουν γίνει διοργανώσεις στο Αγρίνιο και έχω λάβει μέρος στο παρελθόν, αλλά η αλήθεια είναι πως σε επίπεδο ονομάτων δεν έχει ξαναγίνει τέτοια διοργάνωση. Όποιος πει το αντίθετο, πρέπει να το τεκμηριώσει κιόλας. Σε καμιά περίπτωση δεν έπαιξαν τέτοια ονόματα και είμαστε πολύ μακρυά σε σχέση με άλλους αγώνες που έγιναν εδώ. Αξίζει ο κόπος να έρθει ο κόσμος για να δει κάποιους τέτοιους αθλητές. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω πως κάποια ζευγάρια θα είναι «φωτιά». Είναι ισάξιοι παίκτες, σκληροί παίκτες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα είναι θεαματικά. Ο Κράνης με το Γκέρτι, η Δημητρακοπούλου με τη Μαστρογιάννη, η Γράψα με τη Δημητρούκα, το ζευγάρι του Ναζαρένκο και άλλοι. Και από θέμα προπονητών επίσης. Επαναλαμβάνω και το λέω υπεύθυνα ότι θα είναι σπουδαίο θέαμα. Κριτήριο για τις διοργανώσεις είναι οι αθλητές. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί κάποιοι παίκτες του Promo Fight είναι από τα top ονόματα στην Ελλάδα. Εύχομαι στα παιδιά από το Αγρίνιο να πάνε καλά. Και θέλω να ευχηθώ οι αγώνες να πάνε καλά και το στάδιο να είναι ασφυκτικά γεμάτο. Θα είναι κρίμα να μην είναι γεμάτο σε αυτή την προσπάθεια. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ο παίκτης αποδίδει καλύτερα. Προσωπικά πιστεύω πως ο κόσμος που θα έρθει θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος