«Δεν μας ρωτά κανένας εάν θέλουμε τις ανεμογεννήτριες ή όχι» λένε οι κάτοικοι

Διανομή φυλλαδίων κι ενημέρωση των κατοίκων της κοινότητας Στάνου Αμφιλοχίας σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νομό, αλλά και για την μελλοντική εγκατάσταση ενός αιολικού σταθμού ακριβώς πάνω από τον Στάνο, έκανε η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Οι κάτοικοι δήλωσαν την εναντίωσή τους στην υλοποίηση οποιουδήποτε τέτοιου σχεδίου κι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή έλλειψη ενημέρωσης.

«Δεν μας ρωτά κανένας εάν θέλουμε τις ανεμογεννήτριες ή όχι, ούτε καν μας ενημερώνουν. Όλη η διαδικασία γίνεται στα κρυφά, μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Στην περιοχή (εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Πεταλάς») έχει εγκατασταθεί ήδη ένας αιολικός σταθμός με 24 ανεμογεννήτριες, από τον οποίον οι κάτοικοι του Στάνου «δεν είδαν απολύτως κανένα όφελος», όπως λένε.

Όσον αφορά την μελλοντική εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της Ισπανικής εταιρείας «GAMESA Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.», στις θέσεις «Βελανιδιά», «Ζαφήρη» και «Πηγαδούλα», οι κάτοικοι του χωριού τόνισαν πως «δεν είχαν την παραμικρή ιδέα παρά το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτουν ιδιόκτητες εκτάσεις και παρόλο που η αδειοδότηση σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος