Μειώθηκε κατά 2,1% η κίνηση στα 14 αεροδρόμια τον Μάρτιο

Αύξηση σε ποσοστό 100% εμφάνισε στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου το αεροδρόμιο Ακτίου/ Πρέβεζας, όπου, όμως, σε απόλυτους αριθμούς, η επιβατική κίνηση παραμένει μικρή, καθώς διακινήθηκαν 1.080 άτομα το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Fraport, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, η κίνηση των επιβατών στο «Μακεδονία» υποχώρησε σε ποσοστό 7%. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκε ο συνολικός μέσος όρος της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε ποσοστό 2,1%, με τον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια άτομα.

Η εταιρεία κάνει λόγο για «ελαφρά μείωση που σχετίζεται με τις μειωμένες πτήσεις» στο Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι λόγω της ολοκλήρωσης των έργων στο «Μακεδονία» και της έναρξης της θερινής σεζόν, προβλέπεται, από τον Απρίλιο, αύξηση των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, στην ομάδα «Α» των 14 αερολιμένων, δηλαδή αυτών σε Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Καβάλα, Άκτιο/Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, η κίνηση υποχώρησε σε ποσοστό 3,7%. Αντίθετα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,7% στην ομάδα «Β» (Μύκονος, Σκιάθος, Σαντορίνη, Κως, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος).

Λόγω των εργασιών στο «Μακεδονία» που οδήγησαν στην εκτροπή των πτήσεων, χαμηλού κόστους αερομεταφορέων, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Καβάλα, στο τελευταίο η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 100% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Διακινήθηκαν, δηλαδή, περισσότεροι από 80.900 επιβάτες.

Την μεγαλύτερη υποχώρηση, κατά το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος, εμφάνισε, λόγω εποχικότητας, η Μύκονος (-50,6%), όπου ο αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ήταν 19.400. Πτώση της τάξης του 29% εμφάνισε η κίνηση και στο αεροδρόμιο των Χανίων από το οποίο διακινήθηκαν 153.450 άτομα.

Με πληροφορίες από capital.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος