«Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας» λένε οι φοιτητές

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» εξέδωσαν οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με τους φοιτητές, το άρθρο είναι προβοκατόρικο και αναγράφει ψευδή στοιχεία σχετικά με τα αιτήματά τους.

Οι φοιτητές, που το τελευταίο διάστημα έχουν εντείνει τις κινητοποιήσεις τους και τις διαμαρτυρίες τους, τονίζουν: «Εμείς δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας».

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

«Τετάρτη 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 17:15 δημοσιεύτηκε στο kathimerini.gr (ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ») άρθρο με τίτλο Νέα ‘Προεκλογικά’ τμήματα ΑΕΙ στο οποίο αναφέρεται ότι «Οι φοιτητές εδώ και καιρό ζητούν την απόσχιση των τμημάτων του Αγρινίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών» καθώς και άλλες ειδήσεις για τις οποίες όχι μόνο δεν αναγράφονται οι πηγές του άρθρου αλλά αντιθέτως αναγράφονται ψευδή στοιχεία σχετικά με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου.

Το άρθρο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες διεκδικήσεις του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων όπου από το 2009 διεκδικεί:

• Την μετονομασία του τμήματος Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος
• Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καθώς και να ΜΗΝ κλείσει το τμήμα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία.

Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος καθώς και ο σύλλογος των καθηγητών έχουν εκφράσει επανειλημμένα την εναντίωση τους όσον αφορά την ένταξη του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας καθώς και την «ζημιά» που υπέστη το τμήμα κατά την διάρκεια παραμονής του σε αυτό (2009-2013). Αντίθετα υποστήριζαν αμφότεροι (Φοιτητικός Σύλλογος και Σύλλογος Καθηγητών) την παραμονή του τμήματος σε ένα μεγάλο και αξιόπιστο Πανεπιστήμιο όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ψευδείς ειδήσεις όπως αυτή που προαναφέρθηκε καθώς και σωρεία άλλων τέτοιων ειδήσεων μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για τον αν όντως οι αρθογράφοι ή οι πηγές τους είναι «αδιάβαστοι» ως προς τα ζητήματα του τμήματος μας ή υπάρχει ένας αέναος πόλεμος μερικών και ως προς τμήμα και ως προς τις διεκδικήσεις μας.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος