Συμμετείχε με επιστημονικές ομιλίες

Στο επιστημονικό μέρος του Πανελλήνιου Ανταμώματος Σουλιωτών συμμετείχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο Σούλι.

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου επισκέφτηκε ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών τον ιστορικό τόπο, σε συνέχεια της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2018 στο Αγρίνιο και είχε αναδείξει την ιστορική σχέση Σουλίου και Αγρινίου, διότι ο κύριος όγκος των Σουλιωτών εγκαταστάθηκε μετεπαναστατικά στο Αγρίνιο, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1/4 των πρώτων κατοίκων του Αγρινίου προέρχονταν από την περιοχή του Σουλίου, στοιχείο που επισημάνθηκε στην εκδήλωση (δείτε τον κατάλογο των πρώτων Σουλιωτών κατοίκων του Αγρινίου εδώ, καθώς και στοιχεία από την πρώτη εκδήλωση εδώ).

Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Ηλία (Λίνου) Υφαντή και ομιλία του Προέδρου Ευθύμιου Αδάμη. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στον ισχυρό δεσμό του Σουλιώτικου στοιχείου και τη συμβολή του στη σύνθεση του κοινωνικού ιστού του μετεπαναστατικού Αγρινίου και των άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Νικόλαος Νέστωρ Κουτσονίκας, ελεύθερος επαγγελματίας και απόγονος ιστορικής Σουλιώτικης οικογένειας που ζει και κατοικεί μόνιμα στο Αγρίνιο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος