Τον Απρίλιο του 2013 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013» στον ισόγειο χώρο του ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟΥ στο Μεσολόγγι, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν την πόλη του Μεσολογγίου. Η Έκθεση θα διαρκέσει 10 μέρες (22 Απριλίου με 1 Μάιου 2013).

Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη και συγκεκριμένα την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη για την πόλη του. Οι μελέτες θα δημοσιευτούν στον κατάλογο της Έκθεσης ο οποίος θα διατίθεται κατά την διάρκεια της. Στον κατάλογο αυτό, κάθε μελετητής θα παρουσιάζει το βιογραφικό του και εικόνες από την μελέτη που εκθέτει στην Έκθεση..

Παράλληλες Δράσεις στην Έκθεση:

Έκθεση Πολιτών

Ο κάτοικος έχει την ευκαιρία να εκθέσει τους δικούς του προβληματισμούς και να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης και την ανάπλαση του αστικού τοπίου.

Η παράλληλη αυτή έκθεση πολιτών θα αποτελέσει εφαλτήριο για τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ πολιτών και μελετητών. Παρέχεται η δυνατότητα στον κάτοικο να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του για το αστικό τοπίο ενεργοποιώντας το φαντασιακό του. Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση.

Πανελλήνιος Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών

Οι Ερωδιοί, ομάδα διοργάνωσης της έκθεσης «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013», σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, προκηρύσσουν φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου με τίτλο: «Διερευνώντας τα όρια».

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η επιλογή της βέλτιστης πρότασης από συμβολική, λειτουργική και αισθητική άποψη, η οποία παράλληλα θα φέρει και έντονα στοιχεία πρωτοτυπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.exploringtheboundaries.com

1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τους Ερωδιούς, διοργανώνει στο Μεσολόγγι Νεανικό Εναλλακτικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα: «Φαντάσου την πόλη σου μέσα από μια ιστορία».

Κεντρική ιδέα: www.imaginethecity.gr
Διοργάνωση: www.erodioi.wordpress.com

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος