Τοποθετήθηκαν «έξυπνοι» μετρητές σε επιλεγμένα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε 14 κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία επελέγησαν να συμμετάσχουν στην πιλοτική δράση για την ενεργειακή απόδοση στον κτιριακό τομέα.

Στο πλαίσιο του έργου Esmartcity (Enabling SMARTer City in the MED area through NETworking – Δημιουργώντας ευφυέστερες πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου μέσω δικτυώσεων), η Περιφέρεια επέλεξε 14 κτίρια (11 κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και τα 3 Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Πατρών), στα οποία έγινε εγκατάσταση ψηφιακών «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Σκοπός είναι η επίτευξη της μέτρησης και καταγραφής της ενέργειας που καταναλώνεται σε πραγματικό χρόνο, η δημιουργία βάσης δεδομένων, αλλά και η διασύνδεση και αξιολόγηση των ηλεκτρικών μεγεθών και των παραμέτρων της. Τα μεγέθη θ’ αξιολογηθούν, ώστε με παρεμβατικές κινήσεις ν’ αναβαθμιστούν ενεργειακά τα κτίρια με τελικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Την έξυπνη διαχείριση ενέργειας που επιχειρείται παρουσίασε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενέργειας Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Μαρία Μακρή, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Esmartcity Datathon που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Το Esmartcity Datathon διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.) του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ και εταίρο του έργου Esmartcity.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος