Εξιχνιάστηκαν άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, οι οποίες τελέστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου, στο Ριγάνι Ναυπακτίας. Δράστες είναι ένας άνδρας 20 ετών και μία γυναίκα 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.

Οι δράστες προφασιζόμενοι ότι διενεργούν έρανο για την αποκατάσταση ζημιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, προσέγγισαν τρεις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά 60 ευρώ. Για να γίνουν πιο πειστικοί, προσέφεραν στους ηλικιωμένους ένα άρωμα, πείθοντας τους ότι πρόκειται για μύρο, το οποίο τους δίνεται από την Ιερά Μονή για ευλογία.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δυο δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συνιστά για ακόμη μία φορά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους προσεγγίζουν ή τους τηλεφωνούν και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητούν χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος