Μεταφέρονται σε άλλες περιοχές οι πλειστηριασμοί – Αντιδρά το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή»

Έξι (6) πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί στην Αιτωλοακαρνανία για την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, σύμφωνα με το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή». Οι πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι για τα Ειρηνοδικεία Αγρινίου (3), Αμφιλοχίας (1), Ναυπάκτου (1) και Βόνιτσας (1), ωστόσο έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς και μεταφέρονται για να πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Οι τρεις (3) του Αγρινίου σε πιστοποιημένους συμβολαιογράφους ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της Πάτρας.
  • Ο ένας (1) της Αμφιλοχίας σε πιστοποιημένο συμβολαιογράφο Αθηνών.
  • Ο ένας (1) της Ναυπάκτου από πιστοποιημένη συμβολαιογράφο Ναυπάκτου.
  • Ο ένας (1) της Βόνιτσας από πιστοποιημένη συμβολαιογράφο της Βόνιτσας. Η περίπτωση αυτή, είναι 1η κατοικία του οφειλέτη, κάτω από 300.000 €.

Οι πλειστηριασμοί αφορούν αγροτεμάχια, οικόπεδα, μαγαζιά, σπίτια και βιομηχανικό κτίριο.

Συνολικά γι’ αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 554 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι τρεις (3) είναι για χρέη στην Εφορία (Δ.Ο.Υ.).

Το Σωματείο καταγγέλλει την μεταφορά των πλειστηριασμών

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο «Δικαίωμα στη ζωή» καταγγέλλει ως παράνομη την μεταφορά των πλειστηριασμών από μία πόλη σ’ άλλη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των Κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να σηκωθούν από την Νιρβάνα του καναπέ και να ενεργοποιηθούν ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό και έξωση συμπολίτη μας. Η ενημερωμένη και οργανωμένη γειτονιά είναι δυνατόν να αποτρέψει αυτό το έγκλημα της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει» αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που θα αρχίσουν από 27 Απριλίου.
  • Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.»
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος