Εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφέρεια

Εκστρατεία ενημέρωσης αφιερωμένη στην «Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος» πραγματοποιείται από τις 7 έως 11 Μαΐου 2018 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, δράσεις για την ενημέρωση κατά του καρκίνου του Δέρματος. Δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές, οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά και τη ζεστασιά του, αγνοώντας, όμως, τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η έκθεση χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση μαθητών για την αντηλιακή προστασία, αφού όπως δείχνουν οι στατιστικές τα νέα κρούσματα με καρκίνο του δέρματος και μελάνωμα συνεχώς αυξάνονται και η συχνότητα κατά φύλο και ηλικία αφορά, αντίστοιχα, τους έφηβους και νεαρούς άντρες, κυρίως.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Δευτέρα 7 Μαΐου: 9:00-11:00 53ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
  • Τρίτη 8 Μαΐου: 9:00-11:00 17ο Γυμνάσιο Πατρών
  • Τετάρτη 9 Μαΐου: 9:00-11:00 Μουσικό Σχολείο Ηλείας ( Βαρθολομιό)
  • Πέμπτη 10 Μαΐου : 9:00-11:00 2ο & 7ο Δημοτικά Σχολεία Ναυπάκτου.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου και ώρες 18:00-20:00, ενημέρωση του γενικού πληθυσμού από ιατρούς δερματολόγους της δερματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στην πλατεία Γεωργίου, δωρεάν με τη συνδρομή και εθελοντών του Ομίλου Εθελοντών «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος