Ο Παναιτωλικός πήρε την πολύτιμη νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στον Ηρακλή και διατηρήθηκε σε ένα καλό βαθμολογικό επίπεδο, που του δίνει δικαίωμα να ελπίζει ακόμη σε κάτι καλύτερο. Σημαντικότερος παράγοντας στην επίτευξη του αποτελέσματος η απόδοση του Κλέσιο, που έκανε τα πάντα σε αυτό το ματς. Δυστυχώς η συνολική εικόνα, παρά τη νίκη, δεν ήταν για μία ακόμη φορά πειστική.

Ουσιαστικά το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο ήταν εκείνο το διάστημα του αγώνα, στο οποίο η ομάδα του Αγρινίου είχε την απόλυτη πρωτοβουλία και έδειχνε ως το ακλόνητο φαβορί για την επικράτηση. Από εκεί και μετά έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλο και βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, παρότι είχε περισσότερες τελικές και συνολικά δύο δοκάρια και στάθηκε άτυχη σε κάποιες από αυτές. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου είχαν δοκάρι όπως και στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο «φύλακας άγγελος» Κυριακίδης δεν το επέτρεψε αυτό.

Όπως και την προηγούμενη αγωνιστική στην Βέροια, έτσι και στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έπρεπε, μόνο στα πρώτα είκοσι λεπτά. Ευτυχώς που και στα δύο αυτά ματς είχε να αντιμετωπίσει ίσως τις δύο πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, τουλάχιστον με ότι έχουν δείξει μέχρι τώρα. Οπωσδήποτε η νίκη που πέτυχε στο δεύτερο παιχνίδι είναι σημαντική και δίκαιη, όμως η συνολική παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο δημιούργησε κάποιο προβληματισμό. Ευτυχώς που στην δεύτερη αναμέτρηση είχε έναν Κλέσιο Μπάουκε εξαιρετικό, που πρόσφερε τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά και έβαλε την σφραγίδα του στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ο μόλις εικοσιενός ετών διεθνής Μοζαμβικανός ήταν αυτός που εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του και το καλό τελείωμα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Δημιούργησε εξ’ ολοκλήρου και έβγαλε την ασίστ πάρτο βάλτο στο δεύτερο, επιτρέποντας στον Μαρκόβσκι να πετύχει το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν αυτός που είχε δοκάρι στο τέλος και παραλίγο να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Ήταν αυτός που σε όλη τη διάρκεια έβαζε δύσκολα στους αντιπάλους και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου γι’ αυτούς. Ήταν αυτός που έδωσε το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ελπίζει και αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά πολύτιμος.

Το νεαρό της ηλικίας του σημαίνει πολλά και για τον ίδιο και για τα «καναρίνια». Αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και δίνει λύσεις συνδυάζοντας την καλή του αγωνιστική παρουσία με ουσία. Ίσως αν ήταν διαφορετικός ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας και κάποιες φορές να μην αναγκάζονταν να αγωνιστεί στα μετόπισθεν, να μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Πρόσφερε όμως και σε αυτόν τον ρόλο, όσο κι αν η θέση που του ταιριάζει είναι να αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Πέρα όμως από τον Κλέσιο και την απόδοσή του, φάνηκε για μία ακόμη φορά πως πρέπει να αλλάξουν πράγματα στον Παναιτωλικό. Στο άγχος απέδωσε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής την οπισθοχώρηση της ομάδας από ένα σημείο και μετά στα τελευταία παιχνίδια, όμως η όλη εικόνα δεν πείθει.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος