Κατάστημα λιανικής «My Market» σχεδιάζει να λειτουργήσει στο Αγρίνιο μέσα στο 2016 η εταιρεία Metro, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της «Βερόπουλος», μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών για… «γάμο», που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα σχήμα με τζίρο την επόμενη τριετία 1,5 δισ ευρώ.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το επενδυτικό πλάνο, αλλά και τα επόμενα σχέδιά του για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Metro κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, ύψους 60-70 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή τους, και μάλιστα χωρίς «κούρεμα». Η αποπληρωμή των λοιπών δανειακών υποχρεώσεων του Βερόπουλου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις που δεν είναι ληξιπρόθεσμες, θα ξεκινήσει από το 2017, καθώς η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής, αλλά και βελτίωση των επιτοκίων. Τα ίδια κεφάλαια που εισέφερε η εταιρεία Metro για την εξαγορά του δικτύου του Βερόπουλου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει ήδη νέα γραμμή χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Οι επενδύσεις που σχεδιάζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη υπολογίζονται σε 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, από τα 179 καταστήματα που αριθμεί σήμερα το δίκτυο της «Βερόπουλος» θα κλείσουν σε πρώτη φάση 19 σημεία πώλησης –πρόκειται κυρίως για μικρά καταστήματα– ενώ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο ίδιος, οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες, καθώς οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που θα κλείσουν θα απασχοληθούν σε άλλα καταστήματα. Μάλιστα, ο κ. Παντελιάδης υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει την πρόσληψη 1.000 επιπλέον εργαζομένων, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή της η εταιρεία θα απασχολεί πάνω από 10.000 άτομα, αποτελώντας έναν εκ των μεγαλύτερων εργοδοτών της χώρας.

Ολα τα καταστήματα θα μετονομασθούν σταδιακά σε «My Market», που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται η Metro AEBE στη λιανική πώληση. Το δίκτυο που θα προκύψει θα αριθμεί 240 καταστήματα λιανικής και 50 καταστήματα cash & carry (χονδρικής), ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος της αλυσίδας θα ανέλθει σε 1,1 δισ. ευρώ.

Εντός του 2016 η Metro σχεδιάζει την ίδρυση 9-10 καταστημάτων «My Market» (λιανικής), καθώς και δύο καταστημάτων cash & carry (χονδρικής). Τα καταστήματα λιανικής σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σε Χαλάνδρι, Ανάβυσσο, Μέγαρα, Αγρίνιο, Πρέβεζα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα καταστήματα χονδρικής σε Θεσσαλονίκη και Φιλιατρά.

Με πληροφορίες από το newmoney.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος