Τα κριτήρια επιλογής – Πού θ’ ανακοινωθούν τ’ αποτελέσματα

Στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους παιδικούς δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί. Παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα τελικά αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στις 21 Ιουλίου 2019.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκ. ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, (με 60 εκ. ευρώ) και από εθνικούς πόρους (με 210 εκ. ευρώ).

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος