Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

Εργαστήριο φιλοσοφικής ανάγνωσης και ερμηνείας θα πραγματοποιήσει η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου με εισηγητές τον Παύλο Κόντο (Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών) και τον Χάρη Ταμπάκη (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Διδάσκων Πανεπιστημίου Πατρών).

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 16 Φεβρουάριου 2019, στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από τις 16:00 έως τις 19:00.

Θα μελετηθούν επιλεγμένες ενότητες της αριστοτελικής πραγματείας των Ηθικών Νικομαχείων, με έμφαση στις διδασκόμενες στο Γενικό Λύκειο.

Η δράση συνδιοργανώνεται από την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας (filologoiaitoloakarnania.blogspot.com/).

Συμμετοχή κατόπιν εγγραφής, στο μέτρο των διαθέσιμων θέσεων. Εγγραφή στα e-mails [email protected] και [email protected]

Ο Παύλος Κόντος…

…είναι Καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει ερευνητής ή επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Λουβαίν (UCL, Βέλγιο), του Φράιμπουργκ (ALU-Freiburg, Γερμανία), και του Τσάπελ Χιλλ (UNC, Βόρεια Καρολίνα). Έχει βραβευθεί με πολλές ελληνικές και διεθνείς ερευνητικές υποτροφίες. Η έρευνά του συμβάλλει στη διερεύνηση ερωτημάτων οντολογίας και πρακτικής φιλοσοφίας που θέτει η φαινομενολογική παράδοση και η αριστοτελική ηθική. Αναφορικά με την αριστοτελική ηθική, το έργο του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Τα δύο ευ της ευτυχίας. Εισαγωγή στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη (Παν/κες Εκδόσεις Κρήτης, 2018)· (επιμ.) Evil in Aristotle (Cambridge University Press, 2018)· Aristotle’s Moral Realism Reconsidered (Routledge, 2013)· (επιμ.) Gadamer et les Grecs (Vrin, 2005)· L’action morale chez Aristote (Presses Universitaires de France, 2002)· Η αριστοτελική ηθική ως οντολογία (Κριτική, 2000).

Ο Χάρης Ταμπάκης…

…είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και διδάσκων στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών (2018-2019), ενώ παράλληλα εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Έχει διατελέσει υπότροφος εξωτερικού του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Α. Λεβέντη. Η διδακτορική του διατριβή έχει τιμηθεί με το Καυταντζόγλειο Βραβείο που απονέμεται από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και με το βραβείο καλύτερης ελληνικής φιλοσοφικής διατριβής ετών 2015 και 2016, το οποίο απονέμεται από το φιλοσοφικό περιοδικό «Κριτικά» και το Ίδρυμα Ι. Σ. Νιάρχου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη των χρονικών εννοιών, τόσο στην αρχαία όσο και στη σύγχρονη φιλοσοφία. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά επιστημονικά έντυπα, ενώ έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και σε πλήθος διεθνών συνεδρίων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος