Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες

Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 23 περιπτώσεις εξαπάτησης με το πρόσχημα ατυχήματος, από τις οποίες οι 4 είναι τετελεσμένες. Οι δράστες, κατά την παραλαβή των χρημάτων, απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε νάιλον σακούλες και να τους τα πετάξουν από το μπαλκόνι.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τις εξής τετελεσμένες απάτες:

Την 09/12/2017 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 90χρονη στην Πάτρα 1.200 ευρώ, τα οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και τα πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, ένεκα υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.

Την 22/12/2017 το πρωί, αφαίρεσαν από 81χρονη στην Πάτρα 4.000 ευρώ, τα οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και τα πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιος της.

Την 17/1/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από 84χρονη στην Πάτρα 6.500 ευρώ, τα οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και τα πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται είχε προκαλέσει η εγγονή της στην Γερμανία.

Την 25/1/2018 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 66χρονη στην Πάτρα 41.600 ευρώ, τα οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και τα πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος