Κοινή επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Πανεπιστημίου Πατρών

Ένα ακόμη βήμα προχώρησε η δημιουργία Μουσείου Καπνού στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Πανεπιστήμιο Πατρών σύστησαν κοινή επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει το έργο επίσπευσης των διαδικασιών.

Όπως έκανε γνωστό ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μετά από επαφές και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στο οποίο ανήκουν οι εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού) και την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, προς το οποίο οι εγκαταστάσεις εκχωρούνται προκειμένου να αξιοποιηθούν, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Στην Επιτροπή ενδεχομένως θα συμμετάσχει και η Ιστορική – Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την υλοποίηση του οραματικού στόχου της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ενός Μουσείου Καπνού που θα συγκεντρώσει και θα αναδείξει τα τεκμήρια από την μακρόχρονη καλλιέργεια του καπνού στην περιοχή του Αγρινίου και την επίδραση που αυτή είχε στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξή της.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος